Barnbyen i Kenya invigdes

Barnbyn består just nu av tre bostadshus och ett gemensamt hus med kök och matsal. Det gemensamma huset har fått namnet Kynningsrud, som ett tack för det viktiga stöd som vi på Kynningsrud har gett genom många år genom organisationen NSP Aid.

I varje bostadshus bor åtta barn och en ”mamma”. Planen är att utöka Malaika Villages Faraja med ytterligare sex sådana bostäder när finansiering är på plats.

Kynningsrud deltog i öppningen

– Det var speciellt att vara med i öppningen och se hur vi hjälper till att göra en stor skillnad för många. Även om vi inte kan hjälpa alla, är det mycket bra att se hur vårt bidrag räddar många från en instabil existens i slummen. Det var otroligt kraftfullt att få en djup inblick i förhållandena i slummen, och lika starkt att uppleva festdagen med öppnandet av byn. Man blir ödmjuk av att kunna bidra till en sådan förändring i barnens liv, säger Heine Lien, som representerade Kynningsrud på den stora dagen.

Det var en delegation på ca. trettio personer från Norge som deltog i öppningen, och alla hade med sig gåvor som gavs barnen.
– Att se barnens glädje gav oförglömliga intryck, säger Heine Lien.

Bra standard och bra underhåll

Byggnadsstandarden för den nya barnbyn är mycket bra, och alla byggnader och utomhusområden som togs i bruk under 2012 är väl underhållna. Detta är lugnande, eftersom det är välkänt att underhåll ofta försummas i afrikanska länder.

Stöd för enskilda individer har en krusningseffekt

Behovet i afrikanska länder är stort, och man kan lätt känna sig maktlös genom att inte kunna hjälpa mer. Men man kan göra mycket för individer, och betydande positiva krusningseffekter skapas runt, som ger ett bättre liv för många. Stödorganisationen NSP Aid arbetar ur ett långsiktigt perspektiv och är involverat i många olika stödprojekt. Förutom att etablera barnbyar drivs flera olika skol- och utbildningsprojekt för barn och ungdomar från slummen. Stöd ges också för att etablera företag för att skapa en egen inkomstbas för barnen när de växer upp.