Eventyrlig utveckling på Nordic Crane

Nordic Crane upplever en äventyrlig utveckling i hela Skandinavien med en total tillväxt på 30 % under det senaste året. De senaste åren har vi etablerat nya avdelningar och förvärvat kranföretag på flera platser i Norge och i Sverige har tillväxten i Stockholmsområdet varit särskilt glädjande, men hela Sverige är en utvecklingsarena för oss. Förra året etablerade vi Nordic Crane i Danmark och vilket har gett hela Nordic Crane ett stort lyft.

-Vår kranverksamhet har haft en stor tillväxt och en positiv utveckling de senaste åren. En gedigen och engagerad koncernledning är viktig i den fortsatta utvecklingen, säger Pål Kynningsrud, styrelseordförande i Nordic Crane och koncernchef för Kynningsrud.

Morten Heli-Hansen tillträder den nyupprättade rollen som VD för hela Nordic Crane från och med den 15 februari 2023. Morten har lång erfarenhet från företaget och leder idag den svenska kranverksamheten. Utnämningen av Morten till VD för hela Nordic Crane ligger i linje med vår strategi för fortsatt tillväxt och utveckling i Skandinavien. Koncernledningen består även av Eirik Kynningsrud som biträdande VD och Audun Bøhn-Kristiansen som CFO. Pål Kynningsrud är styrelseordförande.

I själva kranbolagen blir det inga förändringar. Eirik Kynningsrud fortsätter som VD i Nordic Crane AS (Norge), Morten Heli-Hansen som VD i Nordic Crane AB (Sverige) och Casper Petersen VD i Nordic Crane A/S (Danmark).

Stora investeringar och Heavy Lift
Nordic Crane har under de senaste sex åren satsat stort på både kranar och företag. Detta i kombination med duktiga och serviceinriktade medarbetare gör att vi nu står bättre rustade för vidareutveckling av ett redan gediget och framtidsorienterat kranföretag. Heavy Lift med stora kranar är ett av våra områden vi fokuserar speciellt på. Heavy Lift omfattar allt från avancerade lyftsystem till självgående trailers med stor lyftkapacitet, så kallade SPMT, men även våra största kranar. Vi har flera nya stora kranar och en ny 650 tons larvkran kommer att levereras i slutet av februari.

Totalleverantör i Skandinavien
Våra kunder arbetar över hela Skandinavien inom områdena bygg, industri, infrastruktur, vindkraftsutveckling, betong och projektlösningar. Vi arbetar varje dag för att bli en ännu bättre partner för våra kunder, med ständigt fokus på kvalitet, service och inte minst säkerhet.

Nordic Crane är en totalleverantör av lyfttjänster med mobilkran och kranbil, vi levererar specialtransporter och specialkranar, samt Heavy Lift och engineering/projektering av lyftuppdrag. Koncernen omsätter idag cirka 1 miljard kr och med över 350 kranar och ca 400 medarbetare levererar vi allt från enklare uppdrag till projekt som kräver helhetslösningar från planering till genomförande. Vi är bland marknadsledarna inom våra segment i Norge, Sverige och Danmark.

Nordic Crane är ett helägt dotterbolag av Kynningsrud AS.